Crypto, oftewel cryptovaluta, is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Je hoort er zowel positieve als negatieve verhalen over. Maar wat is crypto nu precies? En vooral: wat betekent het voor jou als consument of ondernemer? In dit blog, maar ook op Anycoin Direct, lees je alles over crypto en bitcoin. We bespreken waarom deze twee begrippen zo in de belangstelling staan en vertellen je wanneer het verstandig is om bitcoin verkopen of houden.

Een soort virtuele of digitale valuta

Crypto, oftewel cryptovaluta, is dus een soort virtuele of digitale valuta. Deze valuta maakt gebruik van cryptografie voor het veilig opslaan en versturen ervan. Het woord ‘crypto’ is afgeleid van het Engelse woord ‘encryptie’, wat weer betekent dat iets geheim wordt gemaakt of beschermd. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat crypto steeds vaker wordt gebruikt: het is een veilige manier van betalen en geld overmaken. Het grote voordeel van crypto is dat het anoniem is. Je hoeft dus niet je naam, adres of andere persoonlijke gegevens te verstrekken wanneer je cryptovaluta wilt kopen of verkopen. Dit maakt deze valuta erg populair onder mensen die anoniem willen betalen of geld willen overmaken, zoals bijvoorbeeld in landen waar de overheid strenge regels heeft op het gebied van geldzaken.

Hoe werkt het?

Crypto is dus een anonieme manier van betalen, maar hoe werkt het dan precies? Wanneer je iemand wilt betalen in crypto, wordt er een unieke code aangemaakt. Deze code wordt vervolgens via het internet verstuurd naar de ontvanger. Op deze manier is het niet mogelijk om te achterhalen wie de afzender of ontvanger is. Het enige wat je nodig hebt om crypto te kunnen gebruiken, is een ‘wallet’. Dit is een soort digitale portemonnee waarin je jouw cryptovaluta bewaart. Je kunt er ook voor kiezen om je cryptovaluta op te slaan in een offline wallet, zoals bijvoorbeeld een USB-stick. Dit is veiliger, maar wel iets lastiger in gebruik.

De meest bekende vorm van crypto: bitcoin

Nu we weten wat crypto is, is het tijd om stil te staan bij de meest bekende vorm van crypto: bitcoin. Bitcoin is een soort digitale munt die in 2009 is ontwikkeld. Het doel van de ontwikkelaars was om een valuta te maken die niet gecontroleerd zou worden door overheden of banken. Dit maakt bitcoin erg interessant voor mensen die willen handelen in producten of diensten waarover de overheid strenge regels heeft, zoals bijvoorbeeld drugs of wapens. Daarnaast maakt het bitcoin ook interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in investeren. Dit komt omdat de waarde van bitcoin erg volatiel is. Dit betekent dat de waarde van bitcoin snel kan stijgen of dalen. Wanneer je slim handelt, kun je hier veel geld mee verdienen!

Wanneer kopen of verkopen?

Crypto en bitcoin zijn dus interessante onderwerpen om in te investeren. Maar wanneer is het verstandig om bitcoins te kopen of te verkopen? Om hier achter te komen, is het belangrijk om de koers van bitcoin in de gaten te houden. Je kunt deze koers volgen via verschillende websites of apps. Wanneer je denkt dat de koers gaat stijgen, is het verstandig om bitcoins te kopen. Wanneer je denkt dat de koers gaat dalen, is het verstandig om bitcoins te verkopen. Dit lijkt simpel, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Zoals we eerder al zeiden, is de waarde van bitcoin erg volatiel. Dit betekent dat de koers snel kan stijgen of dalen. Daarnaast is het belangrijk om in ieder geval een minimale kennis van bitcoin en de markt te hebben voordat je gaat handelen. Wanneer je namelijk geld verliest, kun je dat niet meer terugkrijgen. Dit is een belangrijke reden waarom het verstandig is om eerst wat onderzoek te doen voordat je in bitcoin gaat investeren!