expose your talent

Het zit in je!

Blog

Stel je creatieve talent tentoon

Nu we allemaal opeens zeeën van tijd hebben, kan het soms lastig zijn om te bedenken wat we met al deze tijd aanmoeten. Ben jij een beetje creatief aangelegd? Dan is deze blog voor jou geschreven! Wij inspireren je graag en helpen je op weg met een paar leuke creatieve projecten die je thuis kunt uitvoeren. Het eindresultaat kun je vervolgens vol trots exposeren op social media.

Muren verven

Het verven van een muur is dé klus voor een periode van thuisisolatie. Wellicht heb je er al vaak over nagedacht dat je wel eens en ander kleurtje in de woonkamer of slaapkamer zou willen hebben. Alleen tot het daadwerkelijk verplaatsen van al het meubilair, afplakken van de muren en aan de slag gaan met roller en kwast is het nooit gekomen. Toch is dit klusje niet zo tijdrovend als je misschien zou denken. Een goede voorbereiding is namelijk al het halve werk. Ga dus snel naar de bouwmarkt en sla jouw favoriete kleuren muurverf in. Geef je creativiteit vrij spel en laat je niet beperken door alleen één muur in een neutrale kleur te schilderen. Plak bijvoorbeeld lijnen af met schilderstape en vul de vlakken die ontstaan op met verschillende kleuren. Voor een extra speels effect kun je ook zelf stencils snijden uit stukken karton.

Facelift voor de vloer

Door de vloer aan te pakken, kun je de hele ruimte van een nieuwe look voorzien. Vaak wordt verwacht dat je voor bewerken van een vloer een specialist moet inhuren. Dit is echter niet waar! Heb jij wel er wel eens aan gedacht om je uit te leven met epoxy bijvoorbeeld? Er is een zeer gevarieerd aanbod op de markt. Epoxy vloercoating is niet saai, want in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Aanbrengen is zeer eenvoudig. Op een schone vloer breng je met een roller de twee lagen van het componenten systeem aan. Omdat je deze vorm van epoxy niet hoeft te gieten, kun je dus helemaal los gaan en zelf patronen en verschillende kleuren aanbrengen op jouw vloer.

DIY kunst

Onze laatste inspiratietip is extra leuk als je kinderen hebt die je creatief wilt uitdagen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een aantal blanco canvassen, acrylverf en lijm. Laat de kinderen op speurtocht gaan in het huis, de tuin en de schuur. Alles materialen die zij vinden en niet langer gebruikt worden verzamel je in een doos. Als de collectie compleet is, kun je alle gevonden schatten op het canvas lijmen en met verf bewerken voor een betoverend eindresultaat.

Wat wordt jouw volgende project? Stel het tentoon op Instagram met #exposeyourtalent

Geef een reactie

Thema door Anders Norén