Het dak moet uiteraard op een stevige wijze gemaakt zijn. een dak zorgt ervoor dat je binnen droog kan zitten. Wanneer het dak dan ook niet goed gemaakt is, is de kans aanwezig dat je binnen niet droog zal zitten. Daarom is het verstandig om te zorgen voor een goed dak. Hierdoor weet je namelijk zeker dat je in jouw woning comfortabel kan leven. Daken zijn er bovendien niet alleen op woningen. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk dat je een nieuw dak op de garage of schuur moet plaatsen. Toch is het gelukkig bij al deze soorten daken mogelijk om gebruik te maken van de dakbedekking van EPDM. 

 

Dakbedekking 

De dakbedekking van EPDM kan er namelijk voor zorgen dat jouw dak er altijd stevig bij zal liggen. Om ervoor te zorgen dat je de EPDM op de best mogelijke manier plaatst, is het een optie om EPDM op maat geleverd te krijgen. Hierdoor zal jij het jezelf een stuk makkelijker maken om de dakbedekking op het dak neer te leggen. Naast de bedekking heb je echter nog andere onderdelen nodig. Zo zal jij kunnen regelen dat de EPDM dakbedekking tot wel vijftig jaar lang voor een stevig dak gaat zorgen bij jouw eigen woning, schuur, garage of bedrijfspand. 

 

Daktrim 

Om de dakbedekking stevig op het dak te kunnen plaatsen is het verstandig om te kiezen voor de daktrim EPDM. Met de daktrim zorg je er namelijk voor dat de bedekking ook bij de randen van het dak op een stevige manier vastgezet kunnen worden. De daktrim wordt ook wel eens omschreven als het dakrandprofiel. Hoewel je misschien niet meteen aan deze onderdelen zou denken is het toch noodzakelijk om deze aan te schaffen. Er zijn diverse varianten waar je uit kan kiezen, om deze zo op de ideale wijze bij het dak te kunnen plaatsen. 

 

Lijm 

Naast de daktrim is het ook prettig wanneer je de dakbedekking op het dak zelf kan bevestigen. Daarom is het goed om te kiezen voor de juiste lijm die je kan inzetten bij de dakbedekking. Om deze reden is het aan te raden om gebruik te maken van EPDM lijm. Deze lijm is speciaal gemaakt voor dit type dakbedekking, waardoor je zo de beste resultaten kan behalen. Dit type lijm kan geplaatst worden op materialen die gemaakt zijn van hout, metalen, zink en andere zaken. Het plaatsen van de dakbedekking kan dus op diverse ondergronden geplaatst worden. Zo zorg je dat je een stevig dak hebt liggen.