Ga je een weekendje weg om een bezoek te brengen aan onze Oosterburen in Düsseldorf? Dan heb je een goede keuze gemaakt, want Düsseldorf is een bruisende stad waar enorm veel te beleven is. Of je nu houdt van shoppen, culinair genieten, het bezoeken van musea, kermissen of goede hotels: Düsseldorf has it all. Maar wat zijn nu de échte hotspots van de Duitse stad? Je leest het in dit blog! 

Cultuur

In Düsseldorf kun je als cultuurliefhebber je hart ophalen. Het oude stadscentrum is een absolute must go tijdens je bezoek aan deze stad. In dit historische stadscentrum zijn er tal van mooie, imposante gebouwen met bewonderenswaardige architectuur en bijzondere verhalen te aanschouwen. Breng dus zeker een bezoek aan de Altstadt, waar je het Sint Ursula-Gymnasium, de Sint Lambertuskerk, het Raadhuis en de Andreaskerk kunt bewonderen. Houd je van kunst? Bezoek dan Kunsthalle Düsseldorf, waar het volhangt met moderne, eigentijdse kunst van wisselende kunstenaars. Tegenover de Kunsthalle Düsseldorf vind je Kunstmuseum K20, gevuld met exposities van hedendaagse kunst.

Activiteiten

In Düsseldorf kun je tal van leuke activiteiten ondernemen. Zo kun je in de wijk Medienhafen de Rheinturm beklimmen. Deze zendmast is zo’n 250 meter hoog. Ter hoogte van zo’n 170 meter word je voor je inspanningen beloond, met uitkijkpunten met prachtige uitzichten over de stad. ‘s Zomers is er in Düsseldorf ook ‘Kermis aan de Rijn’. Deze tiendaagse kermis bestaat uit achtbanen, een reuzenrad en tal van andere leuke attracties. Ook zijn er diverse vuurwerkshows, gezellige biertentjes en andere leuke stands.

Restaurants in Düsseldorf

In Düsseldorf kun je heerlijk lunchen en dineren bij uiteenlopende restaurants en cafés. Twee locaties die er met name uitspringen en die zeer goed beoordeeld worden, zijn:

Brasserie Stadthaus. De brasserie is gelegen aan de Mühlenstrasse. Het restaurant is luxe ingericht. Je kunt hier terecht voor zowel lunch als diner en genieten van – onder meer – lekkere oesters, een goed stuk biefstuk, kreeftensoep, foie gras en heerlijke steak tartaar.

Phoenix Restaurant & Weinbar. Dit restaurant ligt in het Dreischeibenhaus. Je kunt er uitgebreid lunchen of dineren, maar ook kiezen voor quick lunch, quick diner en zelfs private dining. Geniet van wild, vis, vlees en vegetarische gerechten gepaard met de beste wijnen.

Overnachten in Düsseldorf

Overnachten doe je natuurlijk in één van de mooie Düsseldorf hotels, zoals MOXY ***. Dit is een bijzonder designhotel wat zeer luxe en creatief is ingericht. Service staat er hoog in het vaandel en letterlijk alles wat je maar kunt wensen staat hier tot je beschikking. Een absolute aanrader voor jouw weekendje weg in Düsseldorf.