Als je een auto nodig hebt, dan bevind je je niet in een hele uitzonderlijke situaties. Vergeleken met andere landen hebben Nederlanders over het algemeen heel veel auto’s. Bij de meeste gezinnen staat er vrijwel altijd wel één auto op de oprit, en bij sommigen zelfs drie. Dit is eerder uitzondering dan regel, maar toch. Als je dan een auto nodig hebt, heb je in Nederland veel opties. Zo veel opties, dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Een licht gevoel van paniek bekruipt je; waar moet ik beginnen? Hoe zal een bepaalde keuze impact hebben op mijn leven? Zo kun je nog wel even doorratelen, maar dat heeft geen zin. Wat wel zin heeft? Ons je laten helpen een knoop door te hakken wat betreft het kiezen van een auto optie. 

Lease

Nederland is een lease land en dat is niet voor niets. Leasen is hier heel populair, vooral bij lease.auto en dat is totaal niet onterecht. Waarom dan? Omdat leasen enorm veel voordelen biedt. Je hebt natuurlijk heel veel verschillende soorten lease waarvan operational lease de meest bekende is en we kunnen urenlang praten over de voor- en nadelen van bepaalde vormen, maar uiteindelijk komt het maar op één ding neer; in de long run betaal je ietsje meer, maar je hoeft niet in één keer een smak geld uit te geven, kunt vaak een mooiere en nieuwere auto rijden dan wanneer je hem zelf zou kopen en je hebt vaak de voordelen van een soort pakket of iets dergelijks. Kortom; allemaal hele mooie voordelen! 

Deelauto

Een deelauto wordt steeds populairder en dat is op zich niet onbegrijpelijk, maar toch is er wat op aan te merken. Je hebt hier niet overal de beschikking tot en dat is vervelend. Zo kan het voorkomen dat je op een plek woont waar geen deelauto’s zijn of dat de deelauto die je op het oog had net is verhuurd aan iemand anders. 

Auto kopen 

Dan de optie die voor de meeste mensen het meeste voor de hand ligt; de koop van een auto. Een auto kopen heeft zo zijn voordelen (die overigens allemaal teniet gaan als je hoort van een financial lease), maar het kost je in een keer heel veel geld. Daarnaast zul je vaak moeten inleveren op het gebied van comfort en uitstraling.