Misschien zit je al een tijdje te twijfelen of je een nieuwe auto moet kopen. Dat is natuurlijk niet een beslissing die je zomaar kan maken. Het kopen van een auto is best wel een investering en kan behoorlijk wat geld kosten. Als je niet genoeg geld hebt kan je natuurlijk altijd geld lenen. Zo kan je bijvoorbeeld geld lenen bij Findio. Voor de auto die je wil kopen kan je een autofinanciering bij Findio aanvragen. Maar voordat je een auto gaat kopen is het belangrijk om te weten of je een nieuwe auto nodig hebt. In dit artikel vind je meer informatie of je een nieuwe auto nodig hebt. 

Frequent reparaties

Af en toe pech met een oudere auto mag worden verwacht, en af ​​en toe betalen voor noodzakelijke reparaties is redelijk. Wanneer een auto echter steeds vaker kapot gaat, is het waarschijnlijk tijd om na te denken over het aanschaffen van een ander voertuig. Als algemene regel wil je niet meer dan twee pechgevallen per jaar meemaken.  En met pech bedoelen we incidenten waardoor er niet met de auto kan worden gereden en grote, kostbare reparaties nodig zijn. We hebben het dan niet over het vervangen van de ruitenwisserbladen of het luchtfilter. Als je op een punt komt dat je auto om de twee, drie of vier maanden kapot gaat, dan heb je een serieus probleem.

Emissie 

Een duidelijk teken dat je auto verouderd is, is wanneer deze niet langer milieu-emissietests doorstaat. Nieuwere voertuigen zijn gebouwd met verschillende 'drive clean'-technologieën die de uitstoot van de uitlaat beter maken voor het milieu en de atmosfeer. Oudere modelauto's beschikken niet over deze technologieën en velen zullen de emissietests die nodig zijn wanneer automobilisten hun kentekenplaten vernieuwen, niet doorstaan. Als dat zo is kan je overwegen om een nieuwe auto te kopen.  

Veiligheid

Hoe goed je auto ook wordt onderhouden, op den duur wordt hij onveilig om te gebruiken. En als je wil dat er iets niet gebeurd is er een ongeluk. Niet alleen zal de auto onbetrouwbaar worden en snel kapot gaan op gevaarlijke momenten, zoals wanneer je op een snelweg rijdt, maar oudere auto's hebben niet veel van de geavanceerde veiligheidsvoorzieningen die in nieuwere modelauto's te vinden zijn. We hebben het hier over zaken als zij-airbags, elektronische stabiliteitscontrole, achteruitkijkcamera's, dodehoekbewaking en waarschuwing voor aanrijdingen.  Hoewel kan worden beargumenteerd dat veel van deze geavanceerde veiligheidsvoorzieningen optioneel en niet noodzakelijk zijn, kan ook worden beargumenteerd dat er helemaal niet mag worden gereden met een auto die zo oud is dat de uitlaat eraf valt. Als jij je niet meer prettig voelt in je auto, dan is het verstandig om een nieuwe auto te kopen.