expose your talent

Het zit in je!

Geen categorie

Een kek shirt maken

Ik had een simpel plan: een afgrijselijk Tshirt bedrukken. Daarmee bedoel ik niet dat ik een afgrijselijk Tshirt wil laten bedrukken, maar een Tshirt met iets afgrijselijks.

Stap 1: de mouwen

Het concept is heel simpel. Ken je de tekst Ipsum Lorem? Dit is een standaardteskt die gebruikt word voor design doeleinden. De tekst bevat een zodanige variatie dat deze lijkt alsof er een echte tekst staat. Dit concept voor de placeholder werkt ook verder door in de mouwen. De eerste is stap is het bewerken van de mouwen. Daar laat ik tweemaal de tekst “sample text” zetten.  De ene kant maak ik echter anders dan de andere kant. De ene kant heeft de tekst sample text van links naar rechts. De ander heeft de tekst sample tekst van boven naar beneden, de letters onder elkaar zeg maar. Dat eerste element moet al verstoren.

Stap 2: De rug

Hier ga ik voor de klassieke sport opzet. Hier komt de tekst te staan, “Voornaam achternaam”, “#0” en “team naam”. De conflicten die hierin verwikkeld zitten zijn niet alleen de taalbotsing met de mouwen, maar ook interne wrijving. Zo is Voornaam met een hoofdletter maar achternaam niet, zijn beide aan elkaar geschreven maar los bij team naam, en heeft het rugnummer zowel 0 als en aantal teken. Wrijving.

Stap 3: De voorkant

Deze word het pièce de resistance. Hier word de Lorem Ipsum tekst ingezet. Ten eerste met inconsistent hoofdletter gebruik aan het begin van de zin. Daarnaast wordt de tekst niet uitgelijnd maar afgesneden. Bovendien pas ik de afbeelding zo aan dat soms een deel van de rechterkant van de tekst wegvalt. Geen letter raakt verloren, gewoon een stukje. Tenslotte komt linksboven een afbeelding. Van geen afbeelding. Hier komt de afbeelding van een grijs kruis met een camera in het midden, met een watermerk erover. Dat net uitsteekt. Tenslotte wordt op geen vlak hetzelfde font gebruikt. Niet compleet anders, licht anders. Dat is de essentie van dit t-shirts, alles moet pas opvallen als je er goed naar kijkt. Vervolgens moet het Tshirt je extra irriteren als je er langer naar kijkt. Als je wilt weten wie het volgende rapport moet vormgeven, kijk wie er het heftigst reageert op dit Tshirt. Ik kreeg korting bij het bestellen als ik er meerdere bestelde, dus ik ga mijn vrienden blij maken met deze designs. Elk met zijn eigen kleine subtiele foutjes, zoals “1#” voor de volgende in de serie.  Ik hoop dat ze er blij mee zijn.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén