Als je niet naar Azië of Zuid-Amerika wilt – omdat iedereen dat al doet, ga dan eens naar Midden-Amerika. Ook hier zijn genoeg toeristen, maar ik vind deze regio een perfecte bestemming als je op zoek bent naar mooie natuur en cultuur. Veel mensen denken bij Midden-Amerika aan Mexico. Terecht, want Mexico is een prachtig land en een verblijf in Mexico-Stad is zeker een aanrader. Toch vind je in dit deel van de wereld tal van andere prachtige bestemmingen. Wat dacht je van Guatemala, Cuba of de Dominicaanse Republiek? Met een goedkope last minute Dominicaanse Republiek of Cuba hoef je bovendien helemaal niet de hoofdprijs voor je ticket te betalen. Vorig jaar hebben mijn vriend en ik voor die optie gekozen en we waren bijzonder voordelig uit, in vergelijking met een vroegboekactie. Je moet wel van een beetje onzekerheid houden als je voor een last minute kiest. Je weet immers maar een paar weken of dagen van tevoren dat je echt vertrekt. De avonturiers onder ons zullen dat niet erg vinden.

Tips voor jouw reis

Een last minute boeken is perfect als je bijvoorbeeld wilt backpacken. Stippel van tevoren je route uit en bepaal waar je kunt starten. Als je slim bent, selecteer je meerdere plekken van waaruit je reis kan beginnen. Zo heb je meer opties als je een last minute vliegreis wilt boeken. Begin je reis bijvoorbeeld in Mexico-Stad en zak vanaf daar af naar Cancún en pak de boot naar Cuba. Je kunt vanaf Cuba diverse eilanden bezoeken, waarna je bijvoorbeeld je trip beëindigt in Panama. Als je eenmaal in de regio bent is het aan te raden met de bus te reizen. Je reist op die manier voordeliger dan met het vliegtuig. Natuurlijk reis je wel gewoon terug door te vliegen en zul je af en toe een boot moeten nemen om van en naar een eiland te gaan.

Veilig reizen

Midden-Amerika wordt vaak gezien als onveilige regio. Je zult zeker niet in sloppenwijken willen komen en goed op moeten passen als je in Honduras of Guatemala komt. Tegelijkertijd vinden veel reizigers de mensen die ze ontmoeten vaak erg aardig. Als je zorgt dat je een slot voor je tas meeneemt en je goed voorbereid, kun je zeker veilig door deze regio reizen. Lees je van tevoren goed in, bijvoorbeeld met verhalen van andere reizigers die al in deze omgeving zijn geweest. Dan kun je optimaal genieten van je trip door Midden-Amerika.