Binnen de online marketing zijn er een aantal zaken van belang voor het succes van een campagne. Een onderdeel hiervan zijn de teksten. Teksten worden gebruikt voor de linkbuilding, maar ook voor op de pagina zelf. Een copywriter houdt zich hier dagelijks mee bezig en schrijft dagelijks teksten over verschillende onderwerpen.

 

Seo teksten

Een copywriter van een online marketing bureau houdt zich onder andere bezig met seo teksten. Dit zijn teksten die gericht zijn op klantvriendelijkheid en een hogere positie in de zoekmachines. Voor de zoekmachines is het belangrijk dat er een onderzoek gedaan wordt gedaan naar de zoekwoorden. Als je zelf de zoekwoorden uitzoekt, dan kun je seo teksten laten schrijven door een copywriter.

 

Zoekwoorden onderzoek

In een zoekwoorden onderzoek gaat al snel veel tijd zitten. Bij dit onderzoek kijk je naar welke zoekwoorden relevant zijn aan de pagina’s die je hoger wilt laten scoren. Als je een tekst over leren schoenen gaat, kun je bijvoorbeeld ook de zoekterm schoenen van leer gebruiken. Hier zit een groot volume op en net wat minder concurrentie. Een online marketing bureau houdt zich onder andere bezig met het vinden van de best mogelijke zoekwoorden. 

 

Linkbuilding teksten

Een ander belangrijk onderdeel voor de vindbaarheid in zoekmachines is linkbuilding. Bij linkbuilding worden er op andere sites teksten geplaatst die door linken naar een pagina die hoger in de zoekmachines moet komen te staan. Deze teksten moeten ook geschreven worden. Een copywriter houdt zich ook bezig met het schrijven van linkbuilding teksten. Meestal werken online marketing bedrijven samen met copywriters. Deze samenwerking zorgt ervoor dat er in korte tijd bergen aan werk verzet kan worden. Daarnaast vindt er een samenwerking plaats waarbij de specialiteiten van beiden mooi op elkaar aansluiten. 

 

Onderzoek naar geschikte sites

Voordat er linkbuilding teksten geschreven kunnen worden moet er eerst bepaald worden welke sites relevant zijn aan de pagina die hoog moet scoren. Dit is het gedeelte waar een online marketeer komt kijken. De online marketeer zoekt relevante pagina’s en zorgt ervoor dat de copywriter een tekst kan schrijven die daar vervolgens op geplaatst kan worden. Het voordeel van een online marketing bureau ten opzichte van een individueel persoon is dat zij een ruimer netwerk hebben. Zij hebben namelijk voor diverse sites al de linkbuilding gedaan en weten wat wel en wat niet goed werkt. Ook werken ze met vaste partijen waardoor ze ook minder geld kwijt zijn aan een backlink.