Met deze hobby’s kun je geld verdienen

Zo veel mensen, zo veel hobby’s. De ene haalt zijn ontspanning uit een goed boek, de ander vindt dit in een bungeejumpen, weer een ander bezoekt het liefst een museum. Het hebben van een hobby is heerlijk, maar kost vaak ook geld. De gemiddelde Nederlander besteed maar liefst achthonderd euro per jaar aan zijn hobby. Veel geld dus! Maar wist je dat er ook hobby’s zijn waar je geld mee kunt verdienen?

Koken

Houdt jij wel van social media? En zijn je kookkunsten ook niet mis? Dan is er voor jou een gat in de markt. Steeds vaker koken mensen met hun mobiel bij de hand. Dit is voor grotere voedingsconcerns een interessante doelgroep. De voedingsconcerns weten dat deze thuiskoks online op social media naar inspiratie zoeken om iets te koken. Dan komen ze bij foodblogs terecht. Deze zijn vaak gelinkt aan een groot voedingsconcern. Zo kan je als food  blogger of vlogger best een aardig zakcentje verdienen.  

Gamen

Heb jij gamen altijd gezien als nutteloze tijdbesteding? Niets is minder waar. Veel mensen vinden het heerlijk hun gedachten uit te zetten en een spelletje te spelen. Of om te kijken hoe anderen een spelletje spelen. Op YouTube zijn er talloze game streaming kanalen met miljoenen volgers. Als je een beetje humor hebt, hoef je niet eens heel goed te zijn. Maar als je nu echt goed ben in een spelletje, kun je meedoen aan internationale wedstrijden. Het prijzengeld van een dergelijk toernooi kan miljoenen dollars bedragen. In werkelijkheid zijn er natuurlijk maar enkele honderden spelers die echt rijk worden door te gamen. Maar het is het proberen waard.

Beleggen

Natuurlijk mag beleggen niet ontbreken in het lijstje met lucratieve hobby’s. Een vriend legde mij een stappenplan in etf beleggen uit. Daardoor leek beleggen helemaal niet zo ingewikkeld als ik aanvankelijk dacht. Net als deze vriend zijn er talloze mensen die privaat beleggen. Maar je kunt het ook in een klein groepje doen of je aansluiten bij een beleggingsstudieclub. Met een goede lange termijn visie zal je je vermogen gestaag zien groeien. Natuurlijk fluctueren de beurskoersen. En daarmee zul je je vermogen ook ongetwijfeld af en toe zien dalen. Beleggen is altijd een risico, dus het is van belang dat je voldoende buffer hebt voor je start. Maar als je je goed inleest, en de koersen goed volgt, kan je aardig op deze hobby verdienen.

Van je hobby je baan maken hoeft geen droom te zijn als je een lucratieve hobby hebt.