Wat voor onze ogen eruit kan zien als heel simpel werk is het vaak niet. Zo heb ik ooit zelf achter de kassa moeten zitten en ik snapte er helemaal niks van. Toch zijn er veel van ons die al snel met vooroordelen komen over dit soort banen, terwijl sommige functies echt heel moeilijk kunnen zijn. Onder het motto van talent wil ik het daarom vandaag gaan hebben over verkeersregelaars. Dit vind ik namelijk één van die “simpele” functies die eigenlijk super complex zijn. Durf jij het aan om midden op een druk kruispunt te gaan staan waar alle stoplichten uit zijn om vervolgens het verkeer te gaan regelen? Daarnaast kunt u heel lastig communiceren naar auto’s. Het enige wat u kunt doen is seinen en wijzen naar de auto’s om zo het verkeer te regelen. Ik vind het waanzinnig knap. Vandaag vertel ik daarom wat over hoe mensen een verkeersregelaar worden en hoe andere bedrijven en evenementen-verkeersregelaars inhuren.

 

De twee soorten verkeersregelaars

Allereerst heb je twee verschillende soorten verkeersregelaars. Deze verschillende functies vereisen ook verschillende opleidingen en trainingen. Allereerst heb je de evenementenverkeersregelaar. Deze volgen een verplichte (e)-learning theorie cursus. Nadat deze training is afgerond kan de verkeersregelaar ingehuurd worden door bijvoorbeeld de gemeente. Maar er zijn ook beroepsverkeersregelaars. Deze hebben een theoretisch en een praktisch examen moeten afleggen. De inhoud van de training verschilt per opleider, net zoals dat kan verschillen met je autorijles. Het eindproduct blijft hetzelfde, namelijk een ijzersterk persoon die een druk kruispunt kan organiseren. De beroepsverkeersregelaars zet je in als de evenementenregelaars niet kunnen worden ingezet. Anders worden evenementenregelaars vaak ingezet. Maar uiteraard zitten hier wel vereisten aan. Vaak moet deze verkeersregelaar 16 jaar of ouder zijn en moet hij of zij zijn aangesteld door gemeente waar het evenementen plaatsvindt.

 

Als bedrijf een regelaar inhuren

Je kan ook verkeersregelaars inhuren via bedrijven. Bij hen kun je aangeven wanneer en waarom je een verkeersregelaar nodig hebt. Vaak zijn dit ook de bedrijven die verkeersregelaars opleiden. Dus bij hen kan je heel goed een verkeersregelaar inhuren, zij weten namelijk precies wat ze in huis in hebben. Misschien heb je als bedrijf wel eens een groot evenement. Dan kan het ontzettend verstandig zijn om een verkeersregelaar in te huren. Dan raad ik het ook iedereen aan om eens goed te kijken naar het werk wat deze mensen doen, want ik blijf het ontzettend knap vinden. Ook al heb je misschien maar een kleine training nodig, je hebt ook talent nodig. Niet iedereen kan een verkeersregelaar zijn.