expose your talent

Het zit in je!

Blog

Is paardrijden jouw nieuwe passie?

Paardrijden heeft iets magisch. Iedereen heeft wel eens film gezien waarin paarden een heldenrol vertoonden. Ze waren niet zo lang geleden het vervoermiddel voor de mens. Een paard is een imposante verschijning. De krachtige spieren zijn goed zichtbaar en bepakt met een prachtige vacht. In de meeste films zijn de paarden onvermoeibaar. Kilometers leggen de paarden af terwijl ze hun baasjes dragen. Die baasjes zijn meestal cowboys en ridders. Iedereen heeft wel eens gefantaseerd over hoe het zou zijn om zelf op zo een paard te zitten. Wij moedigen je aan om deze prachtige dieren weer in je leven te brengen. 

 

Recreatief paardrijden 

In Nederland heb je talloze manages waar je terecht kunt voor een ritje op een paard. Echter, als niet ervaren rijder mag je alleen onder toezicht in de binnenbak of buitenbak rijden. Mocht je al enige ervaring hebben dan mag je onder begeleiding mee naar een buiten rit. Met een groep rijders zoek je dan mooie stukken natuur op waar jullie overheen mogen draven. Dat verlangen dat je krijgt tijdens het kijken van al die actiefilms met paarden kan je nu bevredigen. Wacht niet langer en ga op zoek naar een manage in de buurt. Geef je instapniveau en wensen aan en stoom jezelf klaar voor een rit in de wilde natuur. Uiteraard kost het wat tijd en vaardigheid om zo een krachtig beest onder controle te houden. Echter, zal de beloning van een wilde rit in de natuur alleen maar groter zijn als je er je best voor hebt moeten doen.  

 

Liefde gaat door de maag

De zorg voor een paard vergt veel liefde en aandacht. Het hebben van een paard kan dan ook heel intensief zien. Met vaste regelmaat zal je de manege moeten bezoeken. Om je paard de aandacht en liefde te geven die het verdiend. Over liefde geven gesproken. Echte liefde gaat door de maag. Het is dan ook belangrijk om je paard te voorzien van voldoende en de juiste voeding. Zo bestaat er luzerne voor paarden wat rijk is aan eiwitten of je kan bijvoorbeeld kiezen voor een van de producten van het merk voermeesters dat voor nagenoeg elk paard wel de juiste voeding heeft. Je kan je voorstellen dat een wedstrijdpaard andere voeding verlangt dan een recreatiepaard. Een wedstrijdpaard moet gespierd, krachtig en snel zijn.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén