Wanneer we ons in nieuwe situaties begeven, dan leren we onszelf beter kennen. Daarom is het ook zo populair om te gaan backpacken en wordt alleen op vakantie gaan steeds gewoner. Dit zijn namelijk de decoren waar gemakkelijk situaties ontvouwen die je in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomt. Vind je zo’n rondreis te ingrijpend of heb je er simpelweg geen budget voor? Ga dan op een lange stedentrip naar een prachtig en voor jou nieuw gebied. Persoonlijk raad ik een stedentrip Reykjavik, ofwel een stedentrip IJsland, hiervoor erg aan. Waarom? Dat ga ik je haarfijn uitleggen!

Oogverblindende natuur

Ongeacht in welke periode je naar IJsland gaat, je kunt er donder op zeggen dat je een prachtig natuurgebied tegenkomt. Het is dan ook niet zo vreemd dat je vanuit Reykjavik diverse excursies kunt doen. Ga hiken door de natuur met een gids of kom oog in oog te staan met allerlei majestueuze dieren uit de zee. Omdat er tijdens een stedentrip Reykjavik zoveel verschillende activiteiten te doen zijn, kun je ervoor kiezen om iets te doen wat je normaal niet zo snel probeert. Heb je bijvoorbeeld nog nooit een lange natuurwandeling gemaakt? Pak dan eenmaal in IJsland de kans en ontdek of je er talent voor hebt! 

Tussendoor even ontspannen

Ben je juist elke dag druk bezig met het benutten van jouw talenten en wil je eerder ontspannen? Ook dan zit je goed met een stedentrip naar de IJslandse hoofdstad. In de buurt ervan ligt namelijk de fameuze Blue Lagoon. Ben je er niet bekend mee? De Blue Lagoon is een hotspring waar IJsland bekend om staat. Het water is felblauw en een heerlijke temperatuur waardoor je echt tot rust kunt komen. Daarnaast schijnt het water een helende werking te hebben. De Blue Lagoon bevat namelijk silicaten en mineralen dat samen een soort modder creëren. Die modder wordt vervolgens gebruikt om maskers te maken. In de Blue Lagoon kun je zo’n masker gratis halen. Dus smeer de silica modder maar op je gezicht en ervaar de helende werking van de hotspring zelf!

Zonder agenda vakantie vieren

Ben jij iemand die normaal elke dag tot in detail vooruit plant? Gooi dan het roer om en ontdek of je ook een talent heb om ter plekke plannen te maken tijdens de stedentrip. Persoonlijk vond ik dat in IJsland goed te doen. Ik had namelijk een auto gehuurd. Vervolgens besloot met alleen mijn mobiel en een fysieke kaart eropuit te gaan. In het begin vond ik het best spannend, maar uiteindelijk was die beslissing ook de reden waardoor mijn stedentrip in Reykjavik en IJsland zo onvergetelijk is geworden. Kortom, juist in dit prachtige gebied kun je jezelf versteld doen staan en nieuwe talenten ontdekken!