Het zijn karige tijden wat betreft het vinden van werknemers. Er is zo ongeveer in elke branche meer vraag naar werknemers dan aanbod. Dit noemen we ook wel een krappe arbeidsmarkt. Voor organisaties is het niet alleen vervelend dat ze geen werknemers kunnen vinden. Het heeft ook invloed op de groei van de organisatie. Zolang er geen nieuwe werknemers in het team komen, kun je ook niet meer werk verzetten en daardoor kan de omzet stokken. Gelukkig is er voor ieder probleem een oplossing en dat lees je in dit blog.

Oplossing zzpers

De (tijdelijke) oplossing voor het probleem van de organisatie zijn zzpers. Het liefste werk je natuurlijk met vaste medewerkers, maar zoals hiervoor al benoemd zijn deze op het moment lastig te krijgen. Om toch meer werk te kunnen doen, kun je gebruik maken van zzpers. Zzpers zijn mensen die je voor een bepaald aantal uur of voor bepaalde klussen kan inhuren. Hier zijn verschillende platforms voor om zzpers te vinden. Deze platforms kunnen andersom ook gebruikt worden. Ben je op zoek naar werk en zzp vacatures dan kun je je opgeven bij zo’n platform en op die manier kom je makkelijk aan werk.

Je bent bijvoorbeeld op zoek naar een tekstschrijver. Dan kun je via zo’n platform precies naar de persoon vragen die je zoekt. Zoek je iemand die een hele zakelijk tekst kan schrijven of juist een commerciële tekst. Moet de persoon snel kunnen schrijven of juist heel goed. Dit kun je als organisatie allemaal aangeven en op die manier krijg je de perfecte zzper voorgeschoteld.

Voordeel van en voor zzpers

Eigenlijk zitten er heel veel voordelen aan zzpers zijn en inhuren. Het voordeel van een zzper inhuren is dat je niet gelijk iemand in dienst hebt. Je bespaart hierdoor een hoop kosten en kan de zzper hele specifieke opdrachten laten doen. Het voordeel voor de zzper zelf is dat hij veel vrijheid heeft in zijn werk en allemaal klussen aan kan nemen die hij echt leuk vindt. Dit levert uiteindelijk werkplezier op voor de zzper en gegarandeerd goed werk voor de werkgever. Organisaties die nog geen zzper gezocht hebben, moeten dat zeker eens doen.

Het valt voor de organisaties zwaar dat de arbeidsmarkt zo krap is. Gelukkig zijn er altijd wel werknemers te vinden, maar dan op een alternatieve manier. Voor de zzper is de huidige markt zeer gunstig. Er is nu genoeg werk en dit maakt dat de zzper alleen maar leuke opdrachten kan uitvoeren.