expose your talent

Het zit in je!

Blog

Talenten op andere manieren inzetten

In deze vreemde tijd zoeken we allemaal manieren om onszelf bezig te houden. Je pakt een nieuwe hobby op, bekijkt alles wat op Netflix staat of je rolt jouw mouwen op en klust er behoorlijk op los. Persoonlijk ben ik mezelf bijvoorbeeld wat meer aan het verdiepen in yoga. Mijn werk kan namelijk van tijd tot tijd best stressvol zijn. Gelukkig ben ik redelijk stressbestendig – dacht ik. Nu ik door de coronamaatregelen op een andere manier moet werken, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik toch niet heel stressvrij ben. Vandaar ook de reden dat ik mezelf nu verdiep in yoga. Ik ga mijn talent van het plannen, lezen en overzicht bewaren deze weken even anders inzetten. Hoe? Dat vertel ik je in deze blog.

Onderzoek doen

Een groot deel van mijn werk bestaat uit het maken van planningen, waaronder de personeelsplanning. Dit deed ik vroeger altijd op de “ouderwetse” manier: het verzamelen van briefjes, puzzelen en voilà een rooster. Na veel overuren en frustraties besloot ik onderzoek te doen of dit anders kon. Ik ben dus onderzoek gaan doen. Dat vind ik persoonlijk altijd heerlijk. Goed inlezen in het onderwerp, verschillende reviews naast elkaar leggen en een weloverwogen beslissing maken. Daar ben ik bijzonder goed in. Zo kwam ik tot de ontdekking dat je tegenwoordig gemakkelijk roosters kunt maken met software. Dankzij die personeelsplanningssoftware is mijn werkdruk al wat verlaagt en ervaar ik minder stress. 

Tijdens mijn onderzoek voor werk, kwam ik erachter dat ik meer gestrest was dan ik dacht. Ik besloot dit talent ook op andere manieren inzetten. Zo ben ik dus ook op onderzoek gegaan naar manieren om meer te ontspannen, te ontladen. Toen kwam ik Yoga tegen.

Uittesten en beslissen

Wanneer ik eenmaal iets gevonden heb, dan besluit ik niet altijd om direct actie te ondernemen. Doorgaans ga ik eerst even lekker testen. Dat is namelijk een groot onderdeel van waarom ik het zo leuk vind: nieuwe dingen proberen. Zo heb ik met de personeelsplanning software eerst bij diverse partijen gekeken. Daarbij lette ik extra op de functies en de inhoud van het abonnement dat je kunt afsluiten. Zodra ik alle gegevens op een rijtje had, kon ik een keuze maken. Ik besloot uiteindelijk te kiezen voor Werktijden.nl, omdat zij ook een handige online app hebben. Daarmee kan het personeel altijd zien wat het rooster is en hoe de planning in elkaar steekt. 

Toen ik de beslissing had genomen om mezelf in yoga te verdiepen, besloot ik ook het een en ander te testen. Uiteindelijk kwam ik tot de ontdekking dat yin yoga de beste match was voor mij. Zo zie je maar hoe makkelijk het kan zijn om talenten op een andere manier in te zetten. De enige die je kan limiteren ben jezelf!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén