Iedereen over de hele wereld leeft tegenwoordig in een vreemde situatie, maar ouders van onder de 10 jaar gaan misschien door hun meest raadselachtige en uitdagende ouderschapsfase tot nu toe. Hoewel kinderen zich tegenwoordig meer bewust zijn van de impact van klimaatverandering, gemakkelijk door een Zoom-klasse kunnen navigeren en sneller een ingewikkelde puzzel kunnen samenstellen dan de oudere generatie zou kunnen, zijn ze nog steeds emotioneel kwetsbaar en verwerken ze deze crisis als een zeer belangrijk onderdeel van hun jeugd. Het is wat het is, zeggen we, terwijl we worstelen met de sombere financiële prognoses en het toenemende aantal slachtoffers over de hele wereld. Elke ouder heeft zijn eigen unieke coping-mechanisme, maar bij deze een aantal tips om het leuk te maken voor je kinderen thuis.

Familie gaat voor

Dit is het grootste en meest voor de hand liggende advies. Hoe lang is het geleden dat mama, papa en de kleintjes allemaal de hele dag, dag na dag thuis waren? Mijn dochter heeft ontdekt dat pap een gemene kok is en het geduld heeft om een ​​puzzel van 1000 stukjes in een week te voltooien en mama kan het hele huis afstoffen, elke kast opruimen en woordspelletjes spelen. Veel mensen hebben het over het gebrek aan quality time en het missen van de mijlpalen van onze kinderen, dus nu is het tijd om het meeste uit deze moeilijke dagen te halen. Geloof me, we zullen dit het meest missen als het voorbij is, dus laten we enkele familierituelen creëren die we na COVID in het leven kunnen dragen.

Geniet van de natuur

Omdat onze kinderen al kleine eco-krijgers zijn, is dit het beste deel van het verhaal dat op dit moment moet worden benadrukt. Zou het niet geweldig zijn als ze zich deze keer herinneren als de fase waarin dolfijnen en flamingo's terugkeerden naar de wateren van Mumbai, of nilgai en pauwen vrij rondzwierven in de straten van Gurgaon? Ik zorg ervoor dat ik haar alle WhatsApp-forwards laat zien die ik ontvang en die deze wonderen van over de hele wereld benadrukken, zodat ze zich goed kan voelen over het opnieuw opstarten van de aarde en dieren die hun dag hebben.

Minder is meer

Ik heb vierkante notitieboekjes samengesteld van lege pagina's van drie oudere voor haar wiskundehuiswerk, verdunde verf in halfgedroogde posterkleurenflessen zodat ze aquarellen kan schilderen, en elk kleurpotlood geslepen. Plotseling is elk speelgoed dat de afgelopen vijf jaar is gekocht zoveel waardevoller als elk kledingstuk! De kinderen beleven tegenwoordig ontzettend veel plezier aan hun Schleich speelgoed. Ze heeft genoeg zomerkleding zonder dat ik de kans heb gehad om haar garderobe aan te vullen, ook al is ze het afgelopen jaar meer dan een paar centimeter gegroeid!