Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Misschien is een baan in de marketing wel iets voor jou. Lees deze blog en ontdek of de marketing wereld voor jouw de juiste plek is om je talent te laten shinen.

Communicatie en PR

Heb jij talent voor het duidelijk en effectief overbrengen van een boodschap? Wellicht is een baan in de interne communicatie, externe communicatie of public relations (PR) wel iets voor jou. Als interne communicatiemedewerker focus je je voornamelijk op alle processen binnen het bedrijf. Van werkinstructies, tot mededelingen van hoogover: jij zorgt dat de communicatie binnen het bedrijf op en top is geregeld, waardoor iedereen precies weet wat er moet gebeuren en waar het bedrijf naar toe gaat. Als je kiest voor externe communicatie houd je je meer bezig met de communicatie van het bedrijf naar de buitenwereld toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van nieuwsbrieven voor klanten of het verspreiden van een persbericht (PR). Hierbij is het natuurlijk essentieel dat de identiteit en de huisstijl van het bedrijf waarvoor je werkt op een eenduidige manier naar buiten worden gebracht. De vraag is dus: communiceer jij liever met de medewerkers of met de klanten van een bedrijf?

Content creator

Als content creator ben jij de drijvende kracht achter allerlei plannen en marketing uitingen. Dit kan op allerlei manieren en je kan je creatieve talent helemaal kwijt in deze rol. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van advertentie- of website teksten, het maken van bedrijfs- en productfoto’s, het vormgeven van een infographic die een bepaald bedrijfsproces inzichtelijker maakt of het schieten van informatieve video’s of vlogs.

Advertising

Ook met een baan in advertising kun je meerdere kanten op. Het ligt er maar net aan wat jouw talent is. Ben jij iemand met oneindig veel ideeën die graag een campagne bedenkt die viral gaat? Of is het inkopen van media, zoals zendtijd op de radio, reclameslots op tv of online bannerruimte meer jouw ding. Houd dan je ogen open voor een creatieve baan bij een reclamebureau of ga aan de slag als mediaplanner bij een mediabureau.

Online marketing

Natuurlijk is ook online marketing, oftewel digital marketing, een zeer belangrijk onderdeel van de marketing mix. Heb jij een passie voor websites en webshops? Wil jij bedrijven helpen om zo veel mogelijk bezoekers naar hun website te halen en om te zetten in kopende klanten? Zoek dan naar een baan bij een online marketing bureau. Hier kun je je specialiseren en SEO (goed gevonden worden in zoekmachines), SEA (adverteren in zoekmachines), Display (adverteren met banners op allerlei websites in apps), YouTube adverteren, adverteren op marktplaatsen zoals Bol of Amazon en nog veel meer.

We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt door deze blog en de juiste baan voor jou gaat vinden!