expose your talent

Het zit in je!

Blog

Het gaat om de juiste voorbereiding

Voor een festival of voor een ander evenement is de planning en de voorbereiding daarvan van enorm groot belang. Dat is eigenlijk de rode draad en het draaiboek van het evenement. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de kans op een succesvol evenement veel groter is. Daarom is het verstandig om daar veel aandacht en tijd aan te besteden en om verschillende mogelijke scenario’s uit te werken. Echter is het vanwege de huidige maatregelen wat betreft het corona virus niet mogelijk om een evenement te geven. Dat is erg slecht nieuws voor de gehele evenementen branche en voor alle feestliefhebbers. Desondanks is het belangrijk om niet niks te gaan doen, maar om juist snel te schakelen en actief bezig te blijven.

Iets anders dan verwacht

Vele planningen en voorbereidingen die gemaakt waren voor evenementen die gepland stonden voor de komende zomer zijn grotendeels niks meer waard. Veel afspraken die gemaakt zijn kunnen niet meer worden nagekomen. Toch is al het harde werk niet voor niks geweest. Ik ben van mening dat je op een creatieve wijze alsnog grote onderdelen van de voorbereidingen kunt gebruiken voor evenementen in de toekomst. Het draaiboek dat er is gemaakt kan alsnog voor een deel gebruikt worden voor het volgende evenement. Hoewel we nog niet weten wanneer er een volgend evenement kan plaatsvinden, is het wel belangrijk om daarop voorbereid zijn. Met een goede voorbereiding is de helft van het werk al gedaan.

Zo kan het ook

Het is te hopen dat we binnenkort weer met een aantal mensen in een groep samen kunnen zijn. De verwachting is dat vooral de evenementen in de buitenlucht eerder zouden kunnen plaatsvinden. In de buitenlucht kun je op een groot terrein voldoende afstand van elkaar houden en alsnog genieten van het optreden. Daarbij moet je wel rekening houden met de getroffen maatregelen en richtlijnen. Maar ik denk dat het wel mogelijk is om een buitenpodium te huren en voor een publiek een evenement te verzorgen. Het kan een idee zijn om een klein buiten evenement te verzorgen op meerdere plekken zodat veel mensen kunnen genieten van een optreden.

Touring

Op zoek naar een touring partner die weet wat jouw wensen zijn? Luxonos is gericht op persoonlijk contact en denkt heel graag met je mee. Bekijk alle opties op onze website. www.luxonos.nl

Geef een reactie

Thema door Anders Norén