expose your talent

Het zit in je!

Blog

Mijn eerste videoclip

Eindelijk is het zover. Mijn eerste videoclip wordt over een paar weken opgenomen. Na jarenlang keihard werken aan mijn muziek ben ik nu ‘ontdekt’. Het is tijd om mijn talent aan de wereld te gaan tonen! Zoals jullie begrijpen ben ik hier enorm enthousiast over. In deze blog neem ik jullie dan ook graag mee voor een kijkje achter de schermen. Lees snel verder!

Hoe het allemaal begon

Het verhaal van deze droom die uitkomt begint ongeveer 12 jaar geleden. Ik zat nog op school en zag een flyer hangen voor een muziekwedstrijd. De opdracht was om eigen lyrics te schrijven over een bepaald thema. Deze kon je dan insturen om een optreden op tv te winnen. Dit sprak me op een of andere manier enorm aan. Eenmaal begon ik  dan ook direct te sleutelen aan mijn teksten en bijbehorende beat. Uiteindelijk heb ik mijn beat en tekst nooit ingestuurd voor de wedstrijd. Ik was jong en ontzettend verlegen. Toch kijk ik hier niet vervelend op terug. Deze wedstrijd had namelijk een nieuwe interesse in mij opgewekt: ik wilde muziek gaan maken!

Een zware weg te gaan

Nu ik mijn talent had ontdekt was het natuurlijk tijd om mij verder te gaan ontwikkelen. Ik schreef elke dag wel nieuwe lyrics, maar een echt nummer werd het nog niet. Via een vriend leerde ik een producer kennen. Hij zag gelukkig ook talent in mij en nam mij onder zijn vleugels. Urenlang zat ik met hem in zijn studio en leerde ik alle fijne kneepjes van het vak. Na een paar jaar kon ik echt mijn eigen beats maken onder mijn lyrics en de eerste complete nummers begonnen te ontstaan. Nu zat ik daar met tientallen nummers. Maar hoe krijg ik deze bij een publiek? Natuurlijk poste ik wel eens iets op YouTube, maar dat had nog niet helemaal het gewenste effect. Om een groter publiek te bereiken bleef ik platenlabels aanschrijven en demo’s insturen. Vele afwijzingen later, kreeg ik twee jaar geleden eindelijk dat verlossende telefoontje: een label was geïnteresseerd en wilde met mij een album gaan opnemen!

De clip

Na dat telefoontje is het snel gegaan. Ik heb mijn nummers opgenomen en het label begon de PR machine te laten lopen. Er komt veel meer bij kijken dan je nummers opnemen alleen. Bijvoorbeeld een fotoshoot voor de albumcover en perskit. De foto’s zijn heel vet geworden. Ik kreeg via de stylist de mogelijkheid om kleding van mijn favoriete merk Parajumpers te dragen voor de shoot. De videoclip is in dezelfde stijl als de fotoshoot geschoten. Een rauwe achtergrond en ik in mijn Parajumper jas.

Ik kan niet wachten om jullie het eindresultaat te tonen!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén