expose your talent

Het zit in je!

Geen categorie

Heb jij straks les van mij?

Ik zal eerlijk zijn, Corona was een nodige wake-up call voor me. Nu ik niet zo lang hoef te forensen heb ik veel tijd voor mezelf en weinig om er tijdens te doen. Ik greep als vele de leegte aan om alle series af te kijken waar ik maar steeds niet aan toe kwam. Ik kwam er wel snel achter dat de series die ik zo graag wilde zien helemaal niet zo super boeiend zijn. Het was als chocola, leuk met een paar blokjes, je wilt er meer van, maar als je er aan toegeeft kom je met een bekaaid gevoel er vanaf. Met de shows niet langer op het menu waagde ik me aan de volgende “als ik tijd heb”-activiteit: boeken lezen. In de loop de jaren is de boekenkast sneller volgeraakt dan ik boeken kon lezen. Dit komt omdat ik niet zo veel verjaardag wensen heb en een boek zo een altijd goed cadeau is. Al dat gelees doet me veel goed, maar het maakt me ook rusteloos.

Energie

Lezen werkt voor mij het tegenovergestelde als series. Een serie zuigt perfect al mijn energie op. Perfect voor als ik terugkwam van werk, waar ik na twee afleveringen zo mijn bed in kon kruipen. Boeken geven me juist energie als ik ze lees. Een prettig gevoel, behalve dat in mijn appartement ik weinig ruimte heb om het tot uiting te brengen. Het is zo een energie van de geest. Zoals je moe wordt in je hoofd van de hele dag naar een scherm kijken terwijl je fysiek energie hebt geven boeken me daarmee juist energie. Naast meer sporten voelde ik ook de prikkel mezelf te verbeteren nu ik de tijd heb. Om meteen aan de LOI te beginnen was misschien een beetje veel, maar iets in die trant was wel goed. Zelf verwacht ik weinig mobiliteit waar ik nu werk, dus misschien is een switch wel goed. Daarom overweeg ik nu om een opleiding te volgen. De keuze was al snel gemaakt. In plaats van de hele dag naar het scherm te staren wil ik iets gaan doen buiten. Dus ik ga voor de Rijinstructeur opleiding. Ik zit normaliter voor werk toch bijna de hele dag in de auto. Als ik die uren kan converteren naar pecunia zou dat mooi meegenomen zijn. Bovendien hoef ik dan niet de hele dag naar dat scherm te staren. Het is tijd voor een switch.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén