Ben je toe aan een nieuwe vloer? En wil je nu een vloer waar je nooit meer iets aan hoeft te doen? Dan is een PVC vloer de meest logische keuze. Een PVC vloer is volledig onderhoudsvrij, je hoeft je geen zorgen te maken over putjes en deuken en de kans dat er een splinter afkomt is nul. Je kunt een PVC vloer gebruiken in huis, maar ook in je winkel of in de kantoor. De vloer hoeft niet geschuurd en gelakt te worden. Af en toe even stofzuigen en misschien even dweilen zorgt er al voor dat de vloer er weer als nieuw uitziet. Tip: dweil de vloer met koud water. Dit zorgt ervoor dat er geen strepen ontstaan. En de vloer droogt daardoor ook nog eens een stuk sneller.

Een PVC vloer kent veel voordelen

Behalve dat de toplaag zo goed als onverwoestbaar is, is een PVC vloer ook nog eens schitterend om te zien. Je kunt deze vloer leggen op vloerverwarming en op vloerkoeling. Een PVC vloer zal niet gaan "werken" en dus niet krimpen of uitzetten. Dat zorgt ervoor dat je direct de complete vloer kunt afwerken. De plinten kunt leggen en dan ook in één keer klaar bent. Een PVC vloer is vaak wel wat duurder dan laminaat, maar het is zeker de investering waard!

Hoe wil je de vloer leggen?

Je kunt kiezen voor verschillende manieren van leggen van de vloer. Of het nu gaat om PVC of laminaat, je kunt er verschillende kanten mee op. Zo kun je de vloer in de lengte van de kamer leggen als je de lengte van je huis wilt benadrukken, maar je kunt de vloer ook in de breedte van de kamer leggen om deze wat meer (optische) breedte te geven. Momenteel is het leggen van een vloer in visgraat heel erg hip. En ja, ook dat kan met zowel PVC als met laminaat.

Laat je de vloer leggen of doe je het zelf?

Je kunt een PVC vloer maar ook een laminaat vloer zelf leggen. Het is even een klus, maar het is wel te doen. Wil je er echter zeker van zijn dat deze vloer de vloer van je dromen is en blijft? Dan is het wellicht een beter idee om de vloer te laten leggen door de professionals. Het grote voordeel daarvan is, natuurlijk, dat de vloer professioneel wordt gelegd en ook dat het leggen een stuk sneller gebeurt dan wanneer je dat zelf doet.