expose your talent

Het zit in je!

Blog

Kartonnen dozen selecteren, hoe doe je dat?

Heb jij wel eens opgelet waarin jouw bestelling is binnengekomen? Veel mensen staan hier niet bij stil en dit vind ik eerlijk gezegd ook best wel logisch. Wie let er nou op kartonnen dozen, het gaat toch om het product dat erin zit? Als het goed is zit je met smart te wachten op jouw product en maakt de doos je niet zo veel uit. Soms versieren webshops hun kartonnen dozen in hun huisstijl, maar verder zal je hier als klant niet veel aandacht aan besteden. Zonder dat je het weet, hebben webshops een goede onderbouwde keuze gemaakt voor de manier waarop zij hun goederen verzenden. Het is namelijk noodzakelijk om producten te verzenden in een kartonnen doos die daarvoor geschikt is. Te slap? Dan zal de zending schade oplopen! Ook wanneer een kartonnen doos te groot is, zal de webshopeigenaar hier niet blij mee zijn. Dit kost namelijk een stuk meer en dat is zonde van het geld. Benieuwd waar de verschillen nu in zitten? Lees verder en ontdek de wereld achter jouw bestelling!

Kartonnen dozen in alle vormen en maten

Een vriend van mij runt een webshop en daarom hoor ik hier best vaak onderwerpen over langskomen. Zo ook de verzending van zijn producten. Hij voert best wel een breed productassortiment en hierdoor kan hij niet met één kartonnen doos uit de voeten. Voor de verzending van zijn artikelen heeft hij dus een onderbouwde selectie gemaakt van dozen en deze vervolgens allemaal uitgeprobeerd. Zo heeft hij gelet op de kwaliteit van de dozen,  de grootte ervan, het gewicht, de kleur en de vorm ervan. Wist je bijvoorbeeld dat er verschil bestaat tussen dozen met een enkele golf van karton en dozen met een dubbele golf van karton? Dit zijn die v-vormige randjes als je kijkt naar de zijkant van het karton. Dit heeft met de stevigheid van de kartonnen dozen te maken en hier dien je goed op te letten!

Mijn vriend geeft altijd de tip om te vragen wat klanten vinden van de verzending! Zo kun je controleren of alles in één stuk is aangekomen, of het product schade had of dat er misschien iets anders is opgevallen aan de verzending. Hoewel geen bericht vaak goed bericht is, is het raadzaam om jouw klanten af en toe om hun mening te vragen. Ook kun je natuurlijk samen met je medewerkers om de tafel om te kijken of de verzending met kartonnen dozen efficiënter kan. Is er altijd veel ruimte over in de doos? Kies dan voor een kleinere variant. Ook zijn er veel verschillende soorten vormen dozen zoals een boekverpakking, drukwerkdoos of geschenkdoos. Het is dus bijna altijd mogelijk om jouw verzending in een zo efficiënt mogelijke wijze te verzenden.

Succes met het selecteren van jouw kartonnen doos, ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén