expose your talent

Het zit in je!

Blog

Je eigen webshop starten doe je zo!

De corona crisis biedt kansen. Doordat je de gehele dag binnen zit heb je tijd over voor jezelf. Gebruik deze tijd om het maximale uit jezelf te halen. Altijd al een eigen webshop willen beginnen? Ga je dan eens verdiepen. Wij delen een aantal praktische tips die je op weg helpen naar je eerste stappen als ondernemer.

Schrijf je in bij de KvK

Voordat je kan starten is het belangrijk om je in te schrijven bij de kamer van koophandel. Het is belangrijk dat je al hebt nagedacht over wat je precies wilt gaan verkopen, hoeveel je ongeveer verwacht te verkopen en voor welke handelsvorm je kiest. Je zal waarschijnlijk voor jezelf beginnen dus een eenmanszaak is dan de juiste keuze. Wat betreft je naam is het belangrijk om te denken over iets dat bij jou en je onderneming past. Kies een logische naam maar wees creatief. Je wilt natuurlijk opvallen bij de consument. Daarnaast is de kans dan ook een stuk kleiner dat iemand anders al gebruik maakt van de naam. Het is frustrerend om afgewezen te worden. Bereid je dus goed voor en zorg dat je alle gewenste informatie bij handen hebt.

Schaf een kant en klare webshop template aan

Er zijn verschillende managementsystemen die voor gebouwde webshop templates aanbieden. Afhankelijk van wat je wilt verkopen en de functies die je wilt hebben kies je een template. Dit hoeft niet duur te zijn. Een standaard webshop heb je al voor een paar tientjes in de maand. Het voordeel van deze webshop templates is dat je niet van nul een webshop hoeft op te bouwen en te richten. Dat kost niet alleen ontzettend veel tijd maar ook ontzettend veel geld. En dat heb je als startende ondernemer waarschijnlijk niet. Het aanpassen en invullen van zo een template is relatief eenvoudig. Binnen een mum van tijd staat jouw shop online. Echter, af is je website nooit. Een goede ondernemer ziet altijd ruimte voor verbetering. Wees dus kritisch en geef je shop regelmatig een update.

Zorg voor goed materiaal

Aangezien je business zich voor een groot deel online afspeelt is het van belang om te werken met goed materiaal, met name voor de verzending van je producten. Je wilt toch niet dat jouw product beschadigt geleverd wordt? Dozen kopen doe je dus bij een  verpakkingsspecialist, en probeer een deal te sluiten met de lokale postbezorger, vaak kun je hiermee een bepaalde deal sluiten waarmee je goedkoper uit bent.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén