expose your talent

Het zit in je!

Blog

Epoxy vloercoating voor een dichte en schone vloer

Een vloercoating biedt twee voordelen; de onderliggende vloer wordt niet vies of vochtig en het is makkelijk schoon te maken. Op plaatsen zoals een garage, fabriekshal, werkplaats of keuken is een vloercoating werkelijk ideaal. Neem de garage als voorbeeld. Je hebt je auto of motor erin staan. Aan de banden zit bijna altijd vuil en er kan eens wat olie, benzine of koelvloeistof lekken. Op vrijwel iedere andere vloer geeft dit problemen, zelfs op een tegelvloer kan vet en vuil in de tegel en voeg trekken. Met een vloercoating aanbrengen heb je dit probleem niet. Je pakt een stuk keukenpapier en veegt het zo schoon. Handig toch?

 

Zelf vloercoating aanbrengen of laten aanbrengen?

Door het professionele resultaat krijg je de indruk dat iedere vloercoating door een professional is aangebracht. Toch is het tegendeel waar. Je kan zelf een vloercoating aanbrengen op vrijwel iedere vloer. Afhankelijk van het type en merk vloercoating kan dit op een bepaald type ondergrond. Zelfs op geglazuurde tegels, hout of beton is de coating perfect aan te brengen. Je brengt het in meerdere lagen aan voor een goed resultaat. Voor deze epoxy vloercoating is geen primer nodig. Maak de ondergrond schoon en je kan aan de slag. Doordat je geen primer aanbrengt maar meerdere lagen krijg je het beste resultaat.

 

Geen schadelijke chemicaliën

Je kunt je voorstellen dat een vloer die sterke stoffen als olie en benzine tegen kan houden schadelijke chemicaliën moet bevatten. Toch bevat deze epoxy vloercoating dit niet. Het is op waterbasis en je kan in de eerste laag zelfs water toevoegen! Je brengt het gewoon aan met een roller waardoor je ook niet specialistisch gereedschap hoeft te kopen. Op deze manier is kiezen voor een epoxy vloercoating wel heel makkelijk.

 

Toepassingen van een epoxy vloer

Naast bovengenoemde toepassingen zien we steeds vaker dat men kiest voor een epoxy vloer in de leefruimtes zoals woonkamer, kantoor of zelfs in de slaapkamer. Het makkelijke schoonmaken en strakke uiterlijk van de vloer zal iedereen enthousiast maken. En dan zijn er nog de gemakken van zelf aanbrengen met een roller, geen chemicaliën en binnen een dag weer beloopbaar. Je kunt alle ral kleuren krijgen, zijdeglans of matte afwerking en zelfs antislip aanbrengen. Kortom, je hoeft er eigenlijk niet over na te denken, iedereen heeft wel een stukje vloer waarvan je denkt, was dit maar mooi en makkelijk te onderhouden.

 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén